Haber

AG Pedallarla güçlendirilmiş AKRA Gran Fondo Antalya, Kemer yol bisikleti yarışında hayırlara döndü

AG Seed tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya, 18 kategoride 13 ülkeden 570 bisikletçinin katılımıyla pürüzsüzlük yarışına dönüştü.

AG Tohum tarafından sağlanan AKRA Gran Fondo, 30 Nisan 2023 Pazar günü Kemer Olbia Park’tan başladı. Kemer yine büyük yarışa ev sahipliği yaptı…

Yılın ilk Gran Fondo’su AG Tohum’dan güç alan AKRA Gran Fondo Antalya, teknik ve zorlu parkuruyla adrenalin ve heyecan dolu geçti. Deniz seviyesinden 1.300 m tırmanış ve toplam 2.000 m tırmanış ile 98 kilometrelik AKRA parkuru, Gran Fondo bisikletçilerine “Queen Stage” deneyimi yaşattı. Doğanın güzelliği için pedal çeviren bisikletçiler, rüzgarı kovaladı…

AG Tohum tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya’da kazananlar oldu. Yarışa katılan bisikletçiler, deprem bölgesindeki çocuklar için pedal çevirdi. Kurumun kayıt gelirleri ve sponsorların katkılarıyla satın alınacak 700 bisiklet, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle depremzedelere dağıtılacak.

AKRA Gran Fondo Antalya Powered By AG Tohum’un 98 km’lik AKRA parkurunda genel klasman birincisi erkeklerde Anton Hrabovskyi, kadınlarda Züleyha Dikbaş;

49 km AG Tohumlu parkurun birincisi erkeklerde Yağız Aıcı, kadınlarda Sevcan Alper genel klasmanda birinci oldu. 98 km’lik parkurda Pro kategorisinde yarışan Serdar Anıl Depe, 2 saat 55 dakika 4 saniye ile rekor kırdı.

Yarışın en genç sporcusu 16 yaşındaki Türk bisikletçi Şeyhmus Akçay, en yaşlı sporcusu ise 68 yaşındaki Belçikalı Johan Huyghe oldu. Uzun kulvarda Johan Huyghe, kısa kulvarda Şeyhmus Akçay yarıştı

2018 yılında ilk kez Argeus Travel & Events ve Seven Links tarafından, AKRA Hotels ana sponsorluğunda ve AG Tohum’un desteğiyle düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya, AG Tohum tarafından desteklenmektedir. Her yıl artan ilgiyle Akdeniz’in gözde turizm destinasyonuna yüzlerce bisikletçi kazandırdı. Kemer’de buluşturdu.

Almanya’dan Mısır’a, Belçika’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Ukrayna’ya dünyanın farklı yerlerinden bisikletçiler; geçtiğimiz şubat ayında meydana gelen deprem felaketinden etkilenen çocuklar için pedal çevirdiler. “Pedallar Hayırlara Dönecek” mottosuyla bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlikten elde edilen kayıt gelirleri ve sponsorların katkılarıyla satın alınacak 700 bisiklet, TC Bakanlığı iş birliğiyle depremzedelere dağıtılacak. Gençlik ve Spor.

Uluslararası Bisiklet Birliği-UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen yol bisikleti yarışı AG Tohum tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya, 13 ülkeden 570 amatör bisikletçiyi beşinci kez Antalya’da buluşturdu. İlk kez düzenlendiği 2018 yılından bu yana binlerce sporcuyu ağırlayan organizasyon; yine Argeus Travel & Events ve Yedi Link tarafından, AKRA Hotels main ve AG Tohum isim sponsorluğunda, Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kemer Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya İli Kültür ve Turizm Fuarı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından organize edilmektedir. 2023 yılında AG Seed yarışı ile güçlendirilmiş AKRA Gran Fondo Antalya; Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Airport, Diana Travel, Paloma Hotels, Regnum Carya, Zemzem, Ceysu, Antalya Aquarium, Ömür Hastaneler Kümesi, Salcano, Shimano, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (AKTOB), Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KETOB), Kemer Yerel Tanıtma Vakfı (KETAV), Antalya Gazeteciler Derneği (AGC), Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) ve Türkiye Spor Muhabirleri Derneği (TSYD) de esastır. düzenleme için. bağışçılar ortadaydı. Ayrıca Toyota Türkiye, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlemenin Mobility sponsoru olarak düşük karbon ayak izine sahip hibrit araçlarla yarışı tamamlayarak çocukların ve pedalların çabalarına destek oldu.

Yılın ilk Gran Fondo yarışında güzellik için pedallar başladı

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu, BHM Otel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, AG Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gönen, Ömür Hastanesi Yürütme Kurulu Başkanı Cemal Özkan , Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül ve Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV) Lideri Yeliz Gül Ege, Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Olbia Park’ın önünden başlayarak damalı bayrağı dalgalandırırken, Kemer’in eşsiz coğrafyasında doğal ve tarihi AG Tohum’dan güç alan AKRA Gran Fondo Antalya Güzel özelliklere sahip güçlü parkurları ile adrenalini zirveye taşıdı.

Tescil gelirleriyle depremzedelere bisiklet alınmasına katkıda bulunan “İyilik Elçileri” bisikletçileri, startta renkli görüntüler verdi.

Bisikletçiler doğal güzellikler içinde rüzgarın peşinde güzellik için pedal çevirdi

Turizmin başkenti Antalya’nın en değerli turizm merkezlerinden biri olan Kemer’de düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya, gücünü AG Tohum’dan alarak amatör bisikletçilere emek ve adrenalinin yanında parkuruyla da eşsiz bir manzara sundu.

98 kilometre ve 49 kilometre olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilen yarış, Kemer’in ikonik denizi ve ormanları, bir yanda mavi ve yeşil etap deneyimi ile nefes kesiciydi.

2023 yılının ilk Gran Fondo’su AKRA Gran Fondo Antalya destekli AG Tohum, teknik ve zorlu parkuruyla adrenalin ve heyecan dolu geçti. Özellikle deniz seviyesinden 1.300 m tırmanış ve toplam 2.000 m tırmanış ile 98 kilometrelik AKRA parkuru, Gran Fondo bisikletçilerine “Queen Stage” deneyimi yaşattı.

13 ülkeden 570 bisikletçinin 98 ve 49 km’lik parkurlarda Genç, Elit, Master, Paralimpik, Tandem ve Pro olmak üzere yaş gruplarına göre 18 farklı kategoride mücadele ettiği yarış büyük bir özveriyle geçti.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Gürcistan, İngiltere, Kazakistan, KKTC, Mısır, Türkiye, Rusya Federasyonu, Slovenya, Tuvalu, Ukrayna olmak üzere toplam 13 ülkeden 18 kategoride yarışan 570 bisikletçinin dağılımı şöyle oldu: AKRA 98 km’lik AKRA parkurunda 191 bisikletçi. AG Seed start alırken, 49 km’lik AG Seed parkurunda 379 bisikletçi start aldı. Kısa parkurda Paralimpik kategorisinde 5 bisikletçi yarışırken, Eşpedal Derneği ve Gaziantep Belediyespor Kulübü’nden 15 grup görme engelliler için özel olarak ürettikleri iki kişilik bisikletleriyle Tandem kategorisinde yarıştı.

Yarışın en genç sporcusu 16 yaşındaki Şeyhmus Akçay, en yaşlı sporcusu ise 68 yaşındaki Johan Huyghe oldu.

Muhteşem yarış, nefes kesen manzara, sicili

19 derecelik pırıl pırıl bir Akdeniz sabahında, sabah saat 08:00’de Kemer Olbia Park’tan başlayan 98 km’lik AKRA parkurunda 191 bisikletçi, 0 noktasından sonra 35. km’ye kadar küçük ataklarla devam etti. Tırmanışa kadar 120-130 pedal bir araya geldi. Trek Rmk Dinamis grubundan Zeki Tuna Akın tırmanışla liderliği ele geçirdi ve ortayı açtı. Ukraynalı bisikletçi Anton Hrabovskyi, FTA Spor Takımı’ndan Alperen KIR ve Pro kategorisi Serdar Anıl Depe, Zeki Tuna Akın’ı yakaladı. Zirveye ulaşan isimler ise Serdar Anıl Depe ve Anton Hrabovskyi oldu. MTB’den aldığı tekniği ve iniş tecrübesini de kullanan Serdar Anıl Depe, finişe ilk ulaşan kişi oldu ve pro kategorisinde rekor kırdı. Uzun parkurda yarışan 8 kadın bisikletçinin ortasında yarışı 4 saatin altında bitirenler de oldu. Keskin virajlarda alınan önlemlerle yarış inançla tamamlandı. AKRA parkurunda Kuzdere Köprülü Kanyon ve Beydağları’nın eşsiz doğasında edindiği tırmanış tecrübesiyle uzun parkur, AG Tohum tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo Antalya’nın Queen etabı oldu.

Sabah 08.30’da başlayan 49 km’lik AG Seed parkurunda aralarında paralimpik ve tandem bisikletçilerin de bulunduğu 379 bisikletçi süper yarış deneyimi yaşadı. Startın ardından dağılan peloton, ilk çıkıştan itibaren 15 kilometreye yayıldı. D-400 karayolunda iki küme halinde bölünmeler yaşandı. Yerlerde birleştiler, yerlerde dağıldılar. Son derece heyecanlı ve çetin bir yarıştı. İlk üçü birer birer finişe geldi. Ondan sonrası tam bir bitişti.

AKRA GRAN FONDO Antalya Powered By AG Tohum’un 98 km’lik AKRA parkurunda genel klasman birincisi erkeklerde Anton Hrabovskyi, kadınlarda Züleyha Dikbaş; 49 km AG Tohumlu parkurun birincisi erkeklerde Yağız Aıcı, kadınlarda Sevcan Alper genel klasmanda birinci oldu. 98 km’lik parkurda Pro kategorisinde yarışan Serdar Anıl Depe, 2 saat 55 dakika 4 saniye ile rekor kırdı.

Eşsiz doğası, keyifli bisiklet yolları ve alternatif spor aktiviteleri ile son yıllarda spor turizminin en değerli bölgelerinden biri olan Kemer, AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Seed 2023 yarışı ile bisiklet festivaline bir kez daha ev sahipliği yaptı ve bu yıl pedallar güzellik için döndü.

Eğlenceli ve şiddetli dövüş

Her iki parkurda da kıyasıya yarışan bisikletçiler, yaklaşık 2.000 m rakıma ulaşan AKRA Pisti’nde 98 kilometre boyunca güçlü bir etapta pedal çevirdi. 30 Nisan Pazar günü saat 08:00’de başlayan AKRA Pisti, D-400 karayolu üzerinde, etrafı asırlık çam ağaçlarıyla çevrili, Phaselis Antik Kenti güzergahında, Antalya’nın turistik beldeleri Göynük üzerinden devam ediyor. ve Beldibi’nden sonra Toros Dağları’na tırmanarak Kemer’deki Olbia Parkı’nda son bulur. .

AG TOHUM parkurunda 49 kilometreye saat 08.30’da başlayan bisikletçiler, Kemer’in çam kokulu yollarından ve virajlı yayla yollarından 537 metre yüksekliğe çıkarak bölgenin mükemmel doğası ve görüntüsü içinde yoğun ve keyifli bir uğraş yaşadılar.

Bisiklet tutkunlarının Paralimpik ve Tandem kategorilerinde yarıştığı AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Seed yarışında Paralimpik kategorisinde 5 bisikletçi yarışırken, Co-Pedal Derneği ve Gaziantep Belediyespor Kulübü’nden 15 grup da Tandem kategorisinde yarıştı. görme engelliler için özel olarak üretilmiş iki kişilik bisikletleri.

Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndaki Olbia Park’ta kurulan AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum EXPO alanı, Kemer’de bisiklet severleri buluşturdu.

AG Tohum tarafından desteklenen AKRA Gran Fondo 2023 yılında ilk üç sırayı şu şekilde aldı:

98 km AKRA Pisti Genel Klasman Erkekler Birinci 3:

1. Anton Hrabovskyi (Ukrayna – 2 saat 58 dakika 41 saniye)

2. Zeki Tuna Akın (Trek Rmk Dinamis – 3 saat 03 dakika 20 saniye)

3. Alperen Kır (FTA Spor Takımı – 3 saat 05 dakika 06 saniye)

 

98 km AKRA Pisti Genel Klasman Bayanlar Birinci 3:

1. Züleyha Dikbaş (Asperox Bike Pedia Yarış Takımı – 3 saat 46 dakika 10 saniye)

2. İpek Öztosun (İzmir Büyükşehir Spor Kulübü – 3 Saat 47 Dakika 25 Saniye)

3. Şeniz Pamuk (Cyclingbabed – 3 saat 47 dakika 32 saniye)

 

98 km AKRA Track Pro Kategorisi:

1. Serdar Anıl Depe (Bireysel -2 saat 55 dakika 4 saniye)

 

49 km AG Seed AG Seed Track Genel Klasman Erkekler İlk 3:

1. Yağız Atıcı (Asperox Bike Pedia Yarış Takımı – 1 saat 17 dakika 32 saniye)

2. Ege Erhan Verit (Trek Rmk Dinamis -1 saat 17 dakika 35 saniye)

3. Ediz Ateş (Trek Rmk Dinamis – 1 saat 17 dakika 44 saniye)

 

49 km AG Seed AG Seed Track Genel Klasman Bayanlar İlk 3:

1. Sevcan Alper (Asperox Bike Pedia Yarış Takımı – 1 saat 25 dakika 36 saniye)

2. Buse Hasret (ISS Bisiklet Akademisi – 1 saat 25 dakika 41 saniye)

3. Aylin Karanfil (Asperox Bike Pedia Yarış Takımı – 1 saat 28 dakika 27 saniye)

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

adalar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort